Nous col·lectors a Alforja

Dins del marc de les actuacions programades per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA- Departament de Medi Ambient i Habitatge) al terme d’Alforja, s’ha iniciat la construcció de xarxes noves de clavegueram. Ho deveu haver vist anunciat en un rètol a l’entrada del poble sota el nom de Nous col·lectors d’Alforja.

 

Anunci construcció noves xarxes de clavegueram

 

El motiu bàsic que va portar al plantejament d’aquesta inversió és que la connexió de clavegueram de la urbanització d’Horts d’en Serra estava prevista que enllacés, en el projecte original, amb la xarxa interna del poble, que recollia també les aigües residuals de la zona de l’Avg. de Catalunya. Aquesta àrea de la xarxa de clavegueram ja està, en aquests moments, molt sobreutilitzada i aquesta connexió addicional hauria provocat sens dubte molts problemes, perquè la capacitat de la xarxa s’hauria superat en excés.

Per a evitar aquest col·lapse, es construiran dins del projecte de Nous col·lectors tres ramals de clavegueram:

– El dels Horts d’en Serra, que passarà pel barranc de la Guineu, i al qual es podran connectar també els habitatges i instal·lacions d’aquesta zona (els nous serveis i vestidors de la sala rodona i la piscina del Parc dels Amics, per exemple)

– Un segon ramal que passarà pel camí de les Sorts, és a dir, aproximadament paral·lel al traçat de la carretera, i que enllaçarà amb l’anterior (el que ve dels Horts d’en Serra) passat el pont de l’Adoberia. Aquest ramal únic continuarà fins a la depuradora municipal ubicada a la partida Barqueres.

– Un tercer ramal que cobrirà les urbanitzacions Garrigots i Barqueres, que en aquest moment són clarament deficitàries en aquest aspecte.

 

Està previst que les obres finalitzin a finals d’estiu i que les noves xarxes siguin operatives d’immediat.

 

One response to “Nous col·lectors a Alforja

  1. La Urbanització Barqueres no es deficitària en cap aspecte amb els seus col•lectors , el cuals fa molts anys que funcionàvem amb una depuradora pròpia i des de que es va fer la de tot el poble es va eliminar i es va desviar cap aquesta, sols sesta trient un sector que es buida amb una bomba , i ara es pesarà a fer-se , per caient, la obra en quetio es tenia que fer sinó vaig errat cap al 2001, cosa que l’Ajuntament anterior no va aconseguir.Però desprès de parlar amb el Regidor de Medi Ambient Xavier Vilella i Avila de la problemàtica assistent, va fer venir la persona encarregada de l’ACA ,i amb ell i el senyor Alcalde i jo mateix vam anar ha veure el sector afectat per el col•lector, que ja el coneixia per els planós el senyor de l’ACA que es van fer al seu dia , {planós que un dia buscarem a la juntament jo i el president de la Urbanització i no estaven al cartipàs corresponent ,amb l’anterio Ajuntament} i ens va dir que estudiaria el cas i mirarien de fer-lo conjunt amb els altres, cosa que així a sigut.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s