Arranjaments a la Baixada del Castell i millores a la plaça de les Monges

Ja s’han acabat les tasques de millora del paviment de la Baixada del Castell. S’han fet les actuacions previstes i es calcula que la setmana vinent es podrà obrir al trànsit de manera normal. Era necessari que no es passés per damunt de l’encimentat amb vehicles (ni tan sols damunt de xapes de ferro de protecció) perquè l’acabat fos al màxim de resistent. Per aquest motiu, i amb la intenció que l’arranjament duri força temps, s’hi ha restringit la circulació.

 Aspecte general de les obres a la Baixada del Castell

 També s’ha enllestit la remodelació de la plaça de les Monges. S’ha tret l’escenari, que estava molt fet malbé després de molts anys d’estar-se a la intempèrie, amb el que han quedat al descobert les escales que hi havia. S’han replantat les jardineres amb geranis i alguna palmera, i també s’han posat un parell de bancs tocant a la paret de l’edifici de les Monges.

Renovació de la plaça de les Monges

Renovació de la plaça de les Monges.

10 responses to “Arranjaments a la Baixada del Castell i millores a la plaça de les Monges

 1. avilaoscar

  Salut novament Socialistes Alforja,

  Aquesta vegada m’adreço a vosaltres per expressar el meu suport a la remodelació que ha experimentat la plaça de les monges d’aquest “peculiar” poble.

  Com a usuari que en soc en viure-hi al costat, us dic que l’he trobat molt encertada, i m’agradaria remarcar el tipus d’actuació que hi heu tingut, ja que és un exemple clar de com tindrien de ser les actuacions politiques en un govern municipal (òbviament desde el meu punt de vista).

  No ho sé, però sembla que s’hagi remodelat per iniciativa pròpia (de l’Ajuntament), enlloc d’esperar que els veïns se us llancin a sobre, el cost de l’actuació ha d’haver estat insignificant per les arques municipals (un parell de bancs i mitja dotzena de geranis) i el resultat final és una plaça molt més acollidora, endreçada i menys perillosa per la canalla.

  Res, per mi “que soc d’aquest poble” una actuació EXCEL.LENT.

  Òscar

  Ah!!!, com a usuari desde fa 8 o 10 anys de la plaça, fa una setmana que és la primera vegada que hi puc seure sense posar el cul a terra.

 2. És d’agrair després de 2 anys xafant el cotxe per la baixada del castell, poder-hi passar ara sense patir pels amortidors i els penumàtics del cotxe, us felicito per la solució que tot i que ha trigat ha resultat 100% efectiva i duradera.

  Ja seguint amb el tema del ferm dels carrers del nostre poble, per quant un arranjament d’aquest al carrer/camí de Sant Antoni?

  Encara que no ho sembli els veins d’aquest carrer també paguem l’IBI i impostos municipals com tot bon vilatà d’Alforja.

  Alan Sarobé

 3. Jo també els pago el imposto com bon vilatà, i la llum de las faroles del carrer , i la comunitat , i la brossa al mateix preu que alforja i no tinc el mateixos serveis de recollida, i no se fins a quin punt ens consideren alforgencs, un alforgenc que viu a les Barqueres .
  A des de el dia del vent que el foco que donava llum al campana es ta fent llum als que pugen per la riera o pel cel , potser comensa a ésser ora de torna, a posar-lo be ho de desenxufarlo que també el pago jo i tots el veis que paguem el impostos al poble

 4. socialistesalforja

  Hola Alan,
  La solució sembla efectiva i esperem que sigui duradora cosa que, realment, podrem comprovar d’aquí a uns mesos. Per tant, de moment acceptem només la meitat de la teva felicitació, que ens encoratja molt.
  Respecte del paviment del camí de Sant Antoni, no s’hi fan millores importants perquè s’ha de fer la segona fase de renovació del clavegueram. Arreglar el ferm quan l’actuació de millora del clavegueram afectarà, està clar, el paviment, seria doblar recursos.
  Quant als impostos, la decisió de quines actuacions realitza un ajuntament, com molt bé saps, no es fa en funció del percentatge de veïns ni dels impostos que paguen, sinó a partir d’una priorització de necessitats. La renovació del clavegueram del camí de Sant Antoni està prevista, i la remodelació comportarà també una millora del ferm. Els diners necessaris per a executar aquesta actuació també estan previstos, i sortiran del PAM i del PUOSC. Tot i que provenen dels nostres impostos, aquests diners no són municipals, sinó que són aportacions d’administracions supramunicipals. Per sort, doncs, encara que no siguin diners de l’IBI municipal, serviran perquè els amortidors i pneumàtics del teu cotxe tinguin una vida molt més llarga i còmoda.

  Salutacions,
  Socialistes Alforja

 5. socialistesalforja

  Hola Magí,

  Establir relacions directes entre pagar impostos i tenir dret a serveis és demagògic i, encara, més propi d’agitadors de masses populistes i descerebrats que, per sort, en el nostre poble no abunden. Acceptar aquesta premissa seria com dir que els rics, que paguen més impostos, tenen més drets que els de renda més baixa.
  Totes les persones que vivim, no a Alforja, sinó en aquest país, paguem impostos, però aquest pagament no ens porta a “comprar” drets o a tenir més raó a l’hora d’exigir-los. Les millores i actuacions s’han de fer perquè cal que es facin: que tots paguem impostos és una evidència, un punt de partida de garantia social, no una condició de causa-efecte.
  Tenim dret a uns serveis i a unes millores perquè són raonables i l’ajuntament (la gestió real i pencaire de les persones que hi ha a l’ajuntament) ha de servir perquè es concretin i s’executin. Dir que pagues els teus impostos, no és cap argument. Pot servir per a excitar una taula de cafè, però no fa bullir l’olla.
  El que fa bullir l’olla és la responsabilitat i el compromís: fa dies que s’ha de girar el focus del campanar… Com és que no s’ha fet encara? Preguntem-nos-ho tots, TOTS els que tenim responsabilitat en la gestió de les coses, grans i petites, de l’ajuntament.

  Salutacions,
  Socialistes d’Alforja

 6. Ja fa mes de tres mesos que ho vaig comunicar al regidor partinent si no es reposabilitat seva de qui es, no sara pas meva .

  No crec que demanar que tenir el mateix servei que el poble quant es l’ajuntament qui mel dona el servei i amb cobra el mateix que al poble sigui fer damacogia si no reclamar el mateix tracte.

 7. Potser al poble no fa bullir l’olla , al parlar dels impostos, però a l’ Urbanització jo diria que si, i potser comença a esser necesari començar ha ajunta els esforços de les urbanitzacions per poder fer bullir l’olla a l’ajuntament , que la cosa no ha variat caire amb el cambi en el que jo mateix vaig participar, per tant ara que casi que fa dos anys potser començar a esser hora de plantejats alguna fita mes gran que ser part de una llista electoral ,per poder decidir i afrontar el pas de la gestió de les Urbanitzacions a l’Ajuntament del meu poble .

  Salutacions
  De un d’Alforja que viu a les Barqueres.

 8. dianasalvado

  Magí,
  Estem parlant d’impostos i compromisos, però també d’una manca de relació entre poble i urbanitzacions mantinguda, potser promoguda, durant molts anys. Aquesta “separació” ha provocat un greu desconeixement entre les dues comunitats, i el desconeixement provoca recels i dificultat d’entesa.
  Aquest punt és molt important i em sembla que no s’ha tingut gaire en compte. Per part del poble no hi ha hagut ganes d’acostar-se a les urbanitzacions, però des d’allà tampoc és que hi hagin insistit gaire.
  Per cert, i una mica al marge, tinc una proposta per a la festa major (ho podeu comentar, si us sembla, el grup d’ERC i treballar-ho a la regidoria de Festes): gimcama mixta poble-urbanitzacions, grups formats per gent barrejada i proves i activitats per conèixer el d’aquí i el d’allà.
  Ara seriosament, si alguna vegada es va començar a treballar una idea de relació d’igual a igual, aquest pont es va trencar volgudament i es va treballar per muntar a Portugal i Les Barqueres un regne de taifes que ajudés a assegurar el regnat a l’alcaldia del poble.

  Si en dos anys no s’ha fet gaire, menys es farà si la gent compromesa com tu s’emboliquen una altra vegada pel seu compte i deixen de treballar per a les urbanitzacions des de l’ajuntament on, per cert, ja esteu representats.

  Diana

 9. Ostres! Ostres! Ostres! Algú ha dit això? No me’n sé avenir: “Establir relacions directes entre pagar impostos i tenir dret a serveis és demagògic i, encara, més propi d’agitadors de masses populistes i descerebrats que, per sort, en el nostre poble no abunden. Acceptar aquesta premissa seria com dir que els rics, que paguen més impostos, tenen més drets que els de renda més baixa”.
  La primera part és molt bona, no es pot relacionar pagar impostos i tenir dret a serveis, que és demagògic!! vaja… jo em pensava que en part els impostos que paguem són els que ens donen dret a tenir tot un seguit de serveis que gestionen els polítics!! com per exemple, anar al metge, amb part de la nòmina de tothom estem pagant la seguretat social, no? I tenim dret a utilitzar-la, no?precisament per que la paguem, si no, seria com als EEUU, on cada persona s’ha de pagar una assegurança, i en funció de les cobertures contractades tenen dret o no a un tipus o altre d’atenció, o a cap, si no en tenen… no? Crec que els “gestors” dels nostres diners han de detectar quines són les necessitats de la societat i mobilitzar recursos per a poder cubrir-les, i potser, al ser limitats (els recursos), no n’hi hagi per a arreglar-ho tot de cop, potser, amb això si estic d’acord, però vaja, el fet de pagar impostos és per a que hi hagi la contraprestació, traduïda en millores per a la societat, i això de vegades vol dir que els contenidors d’escombraries estiguin a l’abast de tothom, que els carrers siguin transitables, que les visites al metge siguin de qualitat i efectives, que hi hagi un bon coixí social, etc…
  Ostres! i queixar-se civilitzadament, no pel mètode de la trencadissa, és de descerebrats, una afirmació una mica forta, no? dir d’una persona que es queixa de que no té cervell, els polítics sempre diuen que la gent no participa prou, no m’estranya, si dius quelcom que no agrada, pam!! salten al coll!! semblava que amb el canvi d’ajuntament les comunicacions dels qui manen serien més cíviques, però, vaja, sembla que no. Descerebrat… ostres, què fort. Potser això demanaria que la persona que ho hagi escrit es disculpi, no?

  Un suggeriment , potser s’hauria de fer més pedagogia, que vull dir? Doncs que si hi ha explicacions de el per què de les coses es digin, si a la queixa de que el camí de Sant Antoni és com una prova de Rallis, potser s’hauria d’explicar als veïns de que és per que s’està esperant a poder arreglar les clavegueres, i així es fa tot de cop. No està malament, tot al contrari, poder explicar a la gent el per què d’una o d’altra decisió, així la gent no es troba amb l’angoixa de no saber, si l’angoixa (que és el sentiment que es desperta, entre d’altres, quan hom no té o no sap quelcom que l’afecte directa o indirectament, hi ho vol saber).
  Apa, ja em podeu qualificar per descerebrat, feixista o el que vulgueu, ara, us demanaria arguments més sòlits que els que heu exposat… i si voleu, en podem parlar cara a cara, donant els arguments necessaris, que també és un bon exercici, gens demagògic, eh? apa… Salut!!
  Felip.

 10. Mc Turacara estic 100% d’acord amb tu i trobo la resposta a en Magí una mica sortida de to, per altra banda un increment del diàleg social no li faria cap mal a aquest ajuntament, més que res per a no continuar amb el vicis del passat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s