Ordenances fiscals per al 2010

En el Ple del 6 d’octubre es va aprovar la revisió de taxes i impostos municipals respecte als apartats de construcció, instal·lacions i obres, impost per a vehicles de tracció mecànica i l’impost sobre terrenys de naturalesa urbana.

L’impost sobre construcció, instal·lacions i obres, l’ICIO, no es toca i segueix al 3%. L’impost ja existia, però s’ha aprovat una taula que recull en quins trams s’aplicarà una base o una altra. D’aquesta manera, el 3% no s’aplicarà sobre el pressupost presentat per la persona que sol·licita la llicència, sinó a partir de la visita del tècnic municipal. En el cas que la llicència sigui per a remodelació de façanes del casc antic o en el cas que hi hagi instal·lació solar o aprofitament tèrmic, hi haurà una bonificació del 95 %. L’IBI no es toca i l’IAE tampoc.

L’impost per a vehicles de tracció mecànica s’augmenta en un 1 %.

Respecte de l’impost sobre terrenys de naturalesa urbana, l’anomenada plusvàlua que s’ha de pagar en el cas de venda o transmissió d’un immoble, el que s’ha fet bàsicament és adequar-lo a la llei. Els percentatges que es pagaven no s’havien modificat des del 1989 i, des del 1998, se situaven per sota dels mínims legals, tal com la delegació d’Hisenda va fer notar en el seu dia a l’Ajuntament que, tot i això, no va modificar-ho. L’increment que s’ha aprovat depèn del període en anys entre la compra i la venda posterior i del valor cadastral. En el cas que la transmissió sigui per herència, hi ha una bonificació del 50 %. D’aquesta manera, es distingeix la transacció comercial de, per exemple, el fet d’heretar dels pares la casa on ja es viu.

La revisió es va aprovar amb el vot favorable dels regidors de l’equip de govern (PSC-PM i ERC) i l’abstenció de CiU. És necessari fer la revisió de totes les taxes en aquest moment per a poder-les aplicar a partir de l’any 2010. Feia massa temps que no s’havien tocat, i en alguns casos representaven un perjudici econòmic per al mateix consistori. Com que estem en temps de crisi, l’augment ha estat sempre el mínim possible, normalment per sota del màxim que la llei corresponent permetria incrementar.

Ordenances fiscals 2010

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s