El Govern demanarà la nul.litat del judici a Lluís Companys

El President Lluís Companys

El president Montilla va anunciar que demà dijous 15 d’octubre, coincidint amb el 69è aniversari de l’afusellament del president Companys, se celebrarà una sessió extraordinària del Consell de Govern amb la intenció d’aprovar un únic punt, “que fa referència a la voluntat institucional d’aconseguir que sigui declarat nul el judici contra el president de la Generalitat Lluís Companys”.

El primer pas en la reparació moral i política del president Companys s’ha visualitzat aquesta matinada a Mèxic, on el ministre de Justícia del Govern espanyol ha lliurat a la néta del President un document en què es rebutja el consell de guerra que el va condemnar a mort. Finalment, doncs, el Govern espanyol ha comunicat de manera oficial, a partir de la reclamació que la mateixa néta de Companys va fer a l’empara de la Llei de Memòria Històrica, l’acord per restituir la imatge moral i política del President.

Un cop reconegut el deute històric, la petició de declarar nul el consell de guerra contra Companys serà el següent pas que emprendrà el Consell de Govern de la Generalitat en la sessió de demà. 

3 responses to “El Govern demanarà la nul.litat del judici a Lluís Companys

 1. sleepyhollowalf

  Cada dia em sorpreneu mes, dieu segons el blog d’ un dels socis de govern que vosaltres esteu per la feina del ajuntament, pues que collons te ha veure el consell de guerra de Lluis Companys amb els pressupostos d’ Alforja. Potser es un caramel per els vostres votants nacionalistes, o pot ser es propaganda gratuïta del vostre cap (Montilla). Penseu que si ha una proposta d’ algú d’alforja per fer un referèndum per la nul·litat de aquest consell de guerra vosaltres os vau abstenir, sigeu mes conseqüents amb les vostres decisions i no feu tanta demagògia barata . el temps posa cada cosa al seu lloc.

 2. logaiterdelmanagot

  Qui parla malament de mi a les meves esquenes, el meu cul contempla.
  – Winston Churchill

 3. Demà farà un any va venir la vice-presidenta dels espanyols a Montjuic a dir-nos que aviat s’anularia el consell de guerra al president màrtir,… encra esperem.

  Ara es repetirà l’historia encara que el Govern de Catalunya, no el President Montilla, facin una referència a “voluntat institucional d’aconseguir que sigui declarat nul el judici contra el president de la Generalitat Lluís Companys”.

  Lo que han fet a mexic avui es lliurar un document de reparació moral, (setze linees on no és comenta ni que es president de la Generalitat) no un document de rebutg.

  http://www.avui.cat/cat/notices/2009/10/setze_linies_per_reparar_l_afusellament_de_companys_74695.php

  Més de lo mateix, sou PSOE, així ho vau demostrar a l’últim ple de l’Ajuntament.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s