No volem els molins (1)

El passat 11 de desembre de 2009, un grup de militants i simpatitzants dels dos partits que formem coalició de govern a l’ajuntament d’Alforja (ERC i PSC-PM) vam celebrar una reunió conjunta amb la intenció de consensuar la nostra postura respecte la possible instal·lació, una altra vegada, de molins al nostre terme.

 La trobada venia motivada per la publicació al DOGC, el 18/09/2009, del Decret 147/2009 de 22 de setembre, pel qual “es regulen els procediments administratius aplicables per a la implantació de parcs eòlics i instal·lacions fotovoltaiques a Catalunya”.

En aquest Decret es pretén avançar en l’assoliment dels objectius eòlics establerts en el Pla de l’Energia de Catalunya 2006-2015, que marca la instal.lació de 3.500 MW totals de potència eòlica a Catalunya.  Per a planificar aquest desenvolupament, que havia de tenir en compte, entre altres, el consens amb el territori, es definirien les Zones de Desenvolupament Prioritari, les ZDP.

 Segons informacions contrastades provinents de fonts creïbles, el terme d’Alforja formaria part, possiblement, d’alguna d’aquestes ZDP. L’Ajuntament, tot i que sense caràcter vinculant, podria emetre algun tipus d’informació, favorable o no favorable, a la inclusió del seu terme dins de la ZDP corresponent.

 Un cop explicada la situació per part de l’alcalde i el regidor de medi ambient i de la deliberació i comentaris corresponents en la reunió esmentada, en la que també es va parlar de temes d’ordenació urbanística relacionats amb la redacció del POUM i de fort impacte ambiental com la pedrera, es va fer palès en una votació a mà alçada que la postura majoritària era contrària a la instal·lació d’aerogeneradors.

 La sensació i el comentari general era de decepció ja que, a més de no avançar en la declaració del Parc Natural de les Muntanyes de Prades (qüestió que totes dues formacions polítiques contemplem en els respectius programes electorals), les administracions ambientals ressuscitaven el tema dels molins, que tant de rebuig havia creat, ja entre els anys 1999 i 2001, en el nostre territori. En aquell moment, el rebuig al mapa eòlic proposat pel govern de CiU va provocar la creació de la Plataforma Cívica Puigcerver per a la Protecció del Patrimoni Natural i Cultural del Baix Camp.

 Ja ho vam dir i ho tornem a dir: no volem els molins a Alforja.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s