Una Junta monocolor

La nova formació Esquerra Unitària, no necessària per a la governabilitat, tindrà regidoria en aquesta legislatura. Tot i la regidoria, el cap de llista de la formació i regidor de Medi Ambient i Agricultura, no formarà part de la Junta de Govern Local. La Junta és el màxim òrgan de decisió en la gestió diària de l’Ajuntament i en aquest mandat té delegades totes les competències permeses per la llei. Això comporta que totes les decisions que es poden prendre sense haver de passar pel Ple seran acordades en una Junta de Govern formada per l’Alcalde (CiU) i dos regidors de CiU.

El regidor d’Esquerra Unitària no pertany a la Junta de govern. I direu: no tots els regidors de CiU hi són. Clar que no, la Junta ha de ser un òrgan àgil i dinàmic, no una repetició de la representació del Ple. Però resulta que el regidor de Medi Ambient i Agricultura no és de CiU, sinó d’una altra formació política. Una formació política que, de fet, no era imprescindible per a la formació de govern i que, per aquest mateix motiu, no cal que sigui a l’òrgan realment important, la Junta de govern.

Caldrà veure com funciona tot plegat perquè quan els vilatans i regidors a l’oposició comentem qualsevol tema de la seva competència al regidor de Medi Ambient i Agricultura, aquest comentari no tindrà l’eco necessari a la Junta. Si el regidor ens diu que arreglarà un camí o que treballarà perquè els molins no apareguin a la cresta del Mirador (són només exemples a l’atzar), caldrà que esperem a comprovar que tot això s’aprovi, o no, a la Junta de govern de CiU, que és qui mana, amb la llei i la democràcia a la mà.

5 responses to “Una Junta monocolor

 1. Que voleu dir amb això, que el regidor de EU, està a govern per fer bonic o perque ja ho habien pactat abans de les eleccions?
  Ui aixó fa pudor a maquinació del segundo de a bordo, pobre sr. Ferré.

 2. voleu dir que no teniu molt mal perdre

 3. socialistesalforja

  Hola segon anònim,
  El perdre és perdre, què s’hi ha de fer. Però n’hi ha alguns que tenen un guanyar una mica raro…

 4. Deixeu treballar a la gent, ja que les vostres aliances i decisions amb aquests anys de govern ja hem pogut comprovar cap on anavem …. suposadament continueu treballant pel vostre model de poble, doncs endevant…. però acaben de começar !!!. Guanyar o perdre hi han moltes maneres de fer-ho…..!

 5. La feina que es fa a l’Ajuntament no s’aturarà a causa de les notícies i els comentaris que surtin al nostre bloc i no és cap novetat que el treball diari del govern municipal vagi acompanyat pel comentari de les decisions que es prenen. Acabem de començar, però en aquest mandat ja s’han fet les primeres aliances i s’han pres les primeres decisions i, per tant, en parlem i en donem la nostra opinió.

  Respecte les aliances, són com el meló i el matrimoni, que les has d’encetar per a saber si són dolces. El temps dirà quin gust tenen les aliances d’ara. En el cas de les decisions durant els anys de govern, ja ho vam dir durant la campanya: n’estem satisfets en general, perquè vam treballar per Alforja com a prioritat.

  El nostre model de poble: vam exposar de quina manera veiem el present i el futur d’Alforja al programa electoral de les municipals, que mantenim a la disposició de tothom en aquest bloc. Aquest punt de referència –el programa electoral- no és una suposició i servirà per a donar sentit a la nostra posició respecte les decisions que prengui l’Ajuntament. Al mateix temps que tindrem com a base el nostre model de poble, escoltarem els arguments que el govern municipal faci servir i mirarem d’entendre els perquès dels raonaments que se’ns donin.

  Guanyar vol dir ser al govern (tant si tens 1 regidor com 5) i perdre vol dir ser a l’oposició: no hi ha gaires maneres més de mirar-ho. Quan vam ser al govern vam fer el possible per tenir bona relació amb l’oposició; ara que som a l’oposició, amb l’experiència que ens ha donat la responsabilitat de govern, també farem el possible per a fer bé la nostra feina.

  Diana Salvadó.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s