El sou de l’alcalde

L’alcalde/alcaldessa d’Alforja mai ha cobrat cap sou pel fet de ser alcalde/alcaldessa de l’Ajuntament d’Alforja. L’alcalde/alcaldessa i els regidors no havien cobrat mai per assistir, a Alforja mateix, a reunions relacionades amb la feina de l’Ajuntament, com poden ser les Juntes de govern.

La indemnització per assistència a Juntes de Govern comporta un cost econòmic per a l’Ajuntament que no havia existit fins ara. No és el sou de l’alcalde repartit entre els regidors perquè aquest sou no existeix. Representarà una nova despesa que s’haurà de carregar en una partida diferent a la subvenció per a càrrecs electes que, de fet, comporta al mateix temps una entrada de diners. En el cas de la indemnització per assistència a Juntes només en surten, de diners, i la despesa en qüestió representarà en un any sencer una partida econòmica de 10.800 euros, quantitat que és prou important en temps de crisi.

En números aproximats, 10.800 euros cada any és més del doble dels diners que costa el manteniment anual del cementiri o uns pocs mils euros menys del que ha costat arreglar la plaça de Dalt o un terç del que es va pressupostar per al transport escolar des de les urbanitzacions d’Alforja fins a l’escola o poc menys del que va costar l’organització del Mercat medieval durant la celebració dels 850 anys de la nostra vila. Gairebé és la mateixa despesa que comporta tenir un treballador de la brigada en nòmina durant tot l’any i menys del que costava el personal de neteja de les dependències municipals, personal que l’Ajuntament entrant ja ha començat a acomiadar. El pretext per aquests acomiadaments, està clar, és la manca de diners, però l’economia no és mai neutra i ja es comença a veure quin serà l’ordre de prioritats.

A part de tot això, ens sembla important remarcar que aquesta mesura s’ha aprovat amb el vot favorable (del tot innecessari) del regidor d’Esquerra Unitària, que en el seu dia va ser molt crític amb la figura del “regidor professional” iniciada durant el mandat passat. Llavors, qui la cobrava era tot just el regidor d’Urbanisme, que aquesta vegada ha estat el candidat número 2 de la seva mateixa formació política, Esquerra Unitària. Ara Esquerra Unitària no tan sols ha votat a favor de la subvenció, sinó que ha votat a favor de cobrar per fer la feina que abans sí que es feia de franc. Si en dóna de tombs la vida!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s